Slå ska det låta – Daniel Pettersson (Suis La Lune)

2010/03/11

Idag har jag det stora nöjet att presentera Daniel Pettersson. Daniel finner du bakom trummorna i band som Suis La Lune och September Malevolence. Vi pratar alltså gammelemo och postrock av den bästa sorten. Herr Pettersson har tagit sig tid att svara på mina frågor och det tackar jag såklart honom hjärtligt för. Ser även fram emot nya skivor med ovannämnda  band! Imorgon får du en chans att bekanta dig med Christoffer Öberg från skivaktuella Yamon Yamon!

– Berätta om hur och varför du började spela trummor
Jag började egentligen spela gitarr omkring när Nirvana var häftigt, hade ett par mindre bra hardcoreband under högstadiet och gymnasiet men halkade sedan in på trummor genom att hoppa in i min grannes band då och då. Det bestod av två 50-åriga gubbar som gillade att låtsas vara rockstjärnor på fritiden och låtarna handlade mest om mastiga gitarrsolon. Jag tänker inte ens berätta vad vi hette. Hur som helst, efter det hände väl det mesta på ett bananskal och trummorna tog över. Främst när jag träffade några fina stockholmare som ville spela stökig gammal emo precis som jag och vi drog igång Suis la lune. Min kompis Morten ringde när vi gjorde vår andra spelning i Umeå 2005 och frågade om jag kunde hoppa in för honom på en turné med Björn Kleinhenz vilket jag gjorde och sedan fortsatte spela med. Nånstans runt denna tidpunkt hände samma sak med Malysz som jag började spela med tills vi la ner. Några år senare hoppade jag även på September Malevolence och det är väl ungefär där nånstans jag befinner mig idag, om man bortser ifrån alla tusen namnlösa projekt man även skojat runt i förstås. Trummor är fortfarande det roligaste som finns i min bok!

– Har du någon ”trumidol”? Någon som är exceptionellt intressant som du har som förebild?
Samtidigt som jag är den första att bli peppad när man ser sjukt skillade trummisar grinda i 180 är det dock oftast smakfullhet och tänk som jag fascineras av. Förebilderna är sjukt många, men för att ge några exempel så är väl Silas ifrån Mew och Dave Turncrantz ifrån Russian Circles (4 april, god pepp!) två exempel på trummisar jag tycker är fantastiska.

– Hur värmer du upp inför en spelning? Har du speciella rutiner som du alltid följer?
Knappt faktiskt! Den enda rutin jag egentligen har är att jag alltid är extremt petig med hur stativ och pukor står. Alltså löjligt! Jag vänder och vrider på allt tills jag är nöjd på millimetern innan en spelning.

– Vad spelar du på för utrustning?
22” ride, 20” crash, 15” hihats, allt Zildjian A-custom faktiskt. Jag gillar när det låter mycket och länge. Resten av trumsetet är ganska ointressant bortsett ifrån att jag köpte en Tama Starphonic-virvel förra året som jag älskar mer än livet ungefär. Bortsett ifrån de grejerna slår jag gärna och mycket på vad som helst!

Annonser

2 svar to “Slå ska det låta – Daniel Pettersson (Suis La Lune)”

  1. BRA KILLE! och det bästa med honom, speciellt om man bor med snubben, är att han till skillnad från nästan alla trummisar i hela världen, INTE håller på att knätrumma i tid och otid som alla tycker är så fett jobbigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: