Slå ska det låta – Christoffer Öberg (Yamon Yamon)

2010/03/13

Alright, då var det dags för Christoffer Öberg från albumaktuella Yamon Yamon, vars skiva precis släppts på Tenderversion Records. Christoffer är en gammal internetvän till mig, tror till och med att vi först började prata på Skunk.nu. Vad han glömt att nämna nedan är att han även spelade gitarr i Sveriges bästa och troligtvis minst omtalade emoband, The Hope & The Failure, Sveriges svar på Circle Takes the Square,  City of Caterpillar med en stänk av Mogwai. Idag håller han i trumpinnarna i Yamon Yamon. Kolla upp allt han spelat i, det är bra grejer! Imorgon kommer Julian från Sista Sekunden med sina svar, glöm inte det ffs!
– Berätta om hur och varför du började spela trummor
Allt började med att jag som alla andra barn spelade på kastruller när jag var liten, men mitt första instrument var gitarr, som jag började spela när jag var 13 år. Trummorna var dock som en besatthet jag inte kunde släppa.
när jag var 14-15 år och skrek i ett hardcoreband brukade jag, när trummisen gick på toaletten, sätta mig och spela trummor och det var dom roligaste 5 minuterna det repet. Efter det ville jag inte spela något annat än trummor, så jag började göra det hela tiden och sökte Wiks Folkhögskola utanför Uppsala efter gymnasiet där jag spelade jazztrummor typ varje
dag i ett år. på Wiks Folkhögskola startade jag, och min kompis Jon, bandet Yamon Yamon. Jag spelade trummor och gitarr och Jon sjöng och spelade bas + gitarr. Vi spelade postrock och ville låta som Mogwai och Sigur Rós. Jag spelade även trummor i ett band som hette What Happens In Vegas, Stays In Vegas, under några år men nu spelar jag bara trummor i ett band och det är Yamon Yamon.

– Har du någon ”trumidol”? Någon som är exceptionellt intressant som du har som förebild?
Jag har tre ”trumidoler”. Trummisen i Fugazi. John McEntire, från Sea & Cake och Tortoise och Nate Kinsella från Joan of Arc och Make Believe.

– Hur värmer du upp inför en spelning? Har du speciella rutiner som du alltid följer?
Jag hoppar lite upp och ned och dricker vatten och äter helst inte så mycket mat.

– Vad spelar du på för utrustning?
Jag spelar på ett hopplockat vidrigt set som håller på att falla isär, men det låter rätt okej ändå tror jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: