Slå ska det låta – David Hagberg (Cut City)

2010/04/02

Då var vi framme vid sista kapitlet av Slå ska det låta, intervjuserien med ett gäng svenska trummisar som jag personligen uppskattar väldigt mycket. David Hagberg, tillika trummis i Cut City och en del av det eminenta skivbolaget Deleted Art Records är sist ut. Jag är övertygad om att det ligger en förbannelse över Cut City – har nämligen aldrig lyckats se dem live. Någonsin. Inte ens på hemmplan, 5 minuter från min lägenhet på Debaser. Hur som helst så hoppas jag att det ges fler tillfällen, för är det något band som du borde kolla upp under 2010 så är det Cut City. Börja med första EPn och jobba dig sedan framåt. Har du vuxit upp med skivbolag som ThreeOneG, GSL och Gravity så kommer Cut City garanterat att falla dig i smaken. David Hagberg, var så god!

Berätta om hur och varför du började spela trummor
Det hela började när jag var fyra när min morsa gav mig ett trumset i julklapp. Sen spelade jag från och till i några år. Gick till och med kommunala musikskolan och sånt men det va inte förrän jag va drygt tretton som jag verkligen fick upp intresset. Började ta trumlektioner, spelade i en massa skit band. Hade en äldre kusin som lirade trummor som jag verkligen såg upp till och hade det inte varit för honom så hade jag nog inte fortsatt spela. Han peppade verkligen upp intresset och visade mig en massa schysta grejer.
Sen dess har jag hållt på. Spelat i en rad konstallationer bla White Knives, Kristian Anttila, Cut City och en massa massa kortlivade projekt. Har lite nya projekt på gång som jag ser fram emot!

Har du någon ”trumidol”? Någon som är exceptionellt intressant som du har som förebild?
Nja jag har väl ingen direkt favorit trummis. Det finns för många bra som håller på med helt olika musikstilar för att välja endast en. Elvin Jones, Tim McIntyre, Ray Luzier, Danny Carey, Thomas Strønen, Morten J. Olsen, Mario Rubalcaba, Gabe Serbian är några jag gillar för att nämna några stycken.

Hur värmer du upp inför en spelning? Har du speciella rutiner som du alltid följer?
Jag kör lite enkla slagövningar innan spelningar för att värma upp lederna. Stretchar lite. Mer än så blir det inte. Ingen alkohol. Man spelar fan så mycket bättre har jag märkt!

Vad spelar du på för utrustning?
Jag spelar för tillfället på ett Yamaha Maple Custom set, Maple Custom Absolute virvel, Zildjian A Custom cymbaler och Zildjian New Beat Hi-Hat. Hi-Haten har hängt med i tolv år nu och jag skulle bli helt förkrossad om den går sönder eller nåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: